Wij zijn Jan en Esther en we wonen samen met onze Maine Coons en een Leonberger in Krabbendijke,  Zeeland. 

We hebben al jaren katten en andere dieren om ons heen, maar door de komst van Nero, een kruising maine coon/siberische kat raakten we gecharmeerd van het ras maine coon.

Een aantal jaren later kwam Lotus erbij. Een mooie rode dame met stamboom en toen sloeg ook bij ons het maine coon virus genadeloos toe.

Begin 2012 is de aanvraag voor de catterynaam de deur uit gegaan en sindsdien is onze Maine Coon cattery Jaloe een feit.

De naam Jaloe is een combinatie van letters uit onze namen: Ja(n), Lo(tus), E(sther). En met een knipoog naar onze inmiddels overleden eerste berner sennenhond Quinto die we liefkozend "Jaloux" noemden als ze weer eens jaloers was omdat ze vond dat de katten meer aandacht kregen dan haar. 

Bij ons staat de gezondheid voorop. Ons doel is om naast een mooie en lieve maine coon, vooral een gezonde maine coon op de wereld te zetten. Dit proberen wij te realiseren door de ouderdieren ruim te laten testen. HCM, PKD, PL en HD zijn hiervan enkele voorbeelden. Meer informatie over deze testen is te vinden in het menu 'informatie'. 

De katten die hier in huis komen zijn in eerste instantie onze huisdieren. Als de natuur het toelaat en alle testen goed zijn worden ze ingezet voor de fok. Helaas komt het voor dat niet alle testen de gewenste uitslag hebben. De katten waarbij dit het geval is worden gecastreerd en mogen hier oud worden. Hierdoor hebben wij een in leeftijd gevarieerde groep wat ook weer goed is voor de verhoudingen onderling. 

Af en toe hebben we een nestje kittens dat in huiselijke kring opgroeit. 

 

Wij zijn lid van de NRKV.

Maak jouw eigen website met JouwWeb